U Jajcu će 13. studenog 2016. godine biti održan solistički koncert //Balkan Madness – BH edition// pijaniste Bartolomeja Stankovića. Koncert će se održati u u Domu Kulture „Jajce“ s početkom u 18 sati, ulaz je slobodan. Pored njega na koncertu će nastupiti i Zbor „Nikola Šop“ te Mandolinski sastav „Stjepan Tomašević“.

plakat-koncert-mali
Program koncerta uključuje kompozicije bosanskohercegovačkih kompozitora umjetničke glazbe Milana Prebande, Milana Jeličanina, Josipa Magdića, Asima Horozića, Armena Škobalja, Dražana Kosorića, Davida Mastikose i Samira Fejzića.
Na ovom koncertu, nazvanom po istoimenoj kompoziciji za klavir Balkan Madness Samira Fejzića, publika će moći uživati u različitim umjetničkim stilovima, počevši od neoklasicizma, neoromantizma, preko modernih stilova jazza, avangarde i ekspresionizma, pa sve do etno melosa i sevdalinke.
Posebnost koncerta, koji je u potpunosti posvećen domaćem umjetničkom stvaralaštvu s ciljem promocije bh. umjetničke glazbe za klavir u zemlji i inozemstvu, jeste i da se među kompozicijama koje će Bartolomej Stanković izvesti, nalaze i tri kompozicije Armena Škobalja, Davida Mastikose i Samira Fejzića koje su nastale u zadnjih godinu dana, a posvećene su upravo Stankoviću, što je rezultat uzajamne suradnje i zajedničkog doprinosa razvoju bh. umjetničkog stvaralaštva.

 

Koncert Balkan Madness je svoju premijeru imao prošle godine u Goraždu povodom Dana državnosti BiH, svojim održavanjem u Jajcu svečano će se završiti „15. Šopovi dani na Plivi“.

 

 

(izvor: Napredak Jajce)

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku, a mi ćemo pokušati što prije da vam odgovorimo.

Šaljemo

 www.jajce.ba | internet verzija grada

Log in with your credentials

Zaboravljeni podaci za prijavu?